Ha az immunrendszere egészséges, akkor kisebb a valószínűsége, hogy megbetegszik, és ha mégis, akkor a szervezete jobban fel lesz készülve arra, hogy gyorsan leküzdje a betegséget – írja az rbc.ua.
Úgy tartják, hogy a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztása a napi étrendben segíthet lerövidíteni a megfázás időtartamát.
Minden tápláló étrend elengedhetetlen része, és más tápanyagokkal, például a D-vitaminnal, a cinkkel és a káliummal együtt erősítheti az immunrendszert. A közhiedelemmel ellentétben azonban a citrusfélék nem az egyetlen vagy akár a legjobb C-vitamin-forrás.
Van egy zöldség, amelynek nagyobb a koncentrációja, és könnyen megvásárolható bármelyik szupermarketben.
A paprika 100 grammonként 80,4 mg C-vitamint tartalmaz, ezzel felülmúlja a citromot, amely ugyanebben a súlyban csak 53 mg-ot tartalmaz.
A narancs szintén 53,2 mg-ot tartalmaz 100 g-onként, míg a grapefruit 31,2 mg-ot. A különféle gyümölcsök beiktatása az étrendbe nagyon előnyös, és egyértelmű, hogy a paprika az élen jár.
Már egy 50 grammos adag is megfelel a napi ajánlott 40 mg-os bevitelnek.
A zöldpaprika előnyei
A zöldpaprika gazdag C-vitaminban, amely elengedhetetlen az immunitás fenntartásához és a kollagénképződéshez, tartalmaz K-vitamint, amely hozzájárul a csontok és a szív egészségéhez, az A-vitamin pedig javítja a látást és a bőr egészségét.
A zöldpaprika folsavat (B9-vitamin) is tartalmaz, amely támogatja a sejtosztódást és a DNS-szintézist, valamint káliumot, amely segít a vérnyomás szabályozásában.