A népszerű reggeli akár kétféle rákot is okozhat

A reggeli vagy vacsora gyors elkészítése és a sok élelmiszerben található ízesítőkre és ízfokozókra való hagyatkozás a készételek rendszeres fogyasztásához vezet. Különösen népszerűek a virslik, amelyek fogyasztása a vastagbél- és gyomorrák fokozott kockázatával jár – hívta fel a figyelmet Irina Baranova, az orvostudományok kandidátusa, általános orvos a Telegram-csatornáján, vette észre a Pravda.

Az orvosok aggódnak a kolbászok összetétele miatt, ahol tartósítószerek, ízfokozók és stabilizátorok vannak, amelyek meghosszabbítják a virslik eltarthatóságát és javítják a megjelenését. A húsfeldolgozás során rákkeltő vegyületek keletkeznek.

Emellett epekövek kialakulásához vezethet, mivel telített és transzzsírokat, valamint az epe áramlását lassító, rossz minőségű zsírokat tartalmaznak.

Irina Baranova emlékeztet a rostok fontosságára a jó epeáramlás, a bélperisztaltika és az epehólyag összehúzódásának serkentése szempontjából.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.