„A kutatók szerint a zsigeri zsír az egészségünk egyik fő ellensége, mivel befolyásolja az anyagcserét, és olyan hormonokat és anyagokat termel, amelyek gyulladást váltanak ki” – írja a Sporst.kz az orvosokra hivatkozva.
A felesleges zsír úgy hat a szervezetre, hogy megnő a vérnyomás, kialakul a 2-es típusú cukorbetegség, emelkedik a koleszterin- és trigliceridszint.
„Ez végső soron növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát” – hangsúlyozták a tudósok, hozzátéve, hogy a felesleges zsír rákot is előidéz.
Mint kiderült, a kivi, ha rendszeresen, de mértékkel fogyasztjuk, segít csökkenteni a zsírlerakódásokat, megelőzi a szív- és érrendszeri problémákat.
„A kivi megvédi a szervezetet az oxidatív károsodástól, erős gyulladáscsökkentő és szívvédő hatása van, erősíti a szívet és az ereket. Emellett például nyolcszor több tápanyagot tartalmaz, mint egy alma” – állapították meg a kutatók.
Rostjainak köszönhetően a kivi segíti a beleket a méreganyagok és toxinok eltávolításában a szervezetből.
A szakértők hozzátették, hogy a kivi esti fogyasztása javítja az alvás minőségét.
„Tudta, hogy egy kivi elfogyasztása lefekvés előtt segíthet gyorsabban elaludni? Emellett javítja az alvás minőségét és időtartamát” – zárta a szakember.