Gazdag összetételének köszönhetően számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket érdemes megismerni – számol be a pravda.ru.
Természetes antibakteriális és vírusellenes szer
A kókuszolaj laurinsavat tartalmaz, amely a szervezetben monolaurinná alakul át. Ez az összetevő erős antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ami az olajat nagyszerű segítőjévé teszi a megfázás ellen. A megszokott cukorkák vagy nyalókák helyett próbálja meg ezeket kókuszolajjal helyettesíteni.
Energiaforrás
A kókuszolaj közvetlen energiaforrás a szervezet számára, mivel magas a középláncú trigliceridek (MCT-k) tartalma. Ezek a zsírok gyorsan eljutnak a májba, és olyan energiaforrássá alakulnak, amely kétszer olyan erős, mint a szénhidrátok.
Próbáljon meg egy evőkanál kókuszolajat adni a reggeli kávéjához – ez energiát ad a napra.
Gyulladás és ízületi gyulladás elleni küzdelem
Sokan megjegyzik, hogy a kókuszolaj segít csökkenteni a gyulladást és enyhíteni az ízületi gyulladás tüneteit. Ez a tulajdonsága annak tulajdonítható, hogy képes helyreállítani a sérült szöveti területeket, ami csökkenti a fájdalmat és a gyulladást például az ízületekben.
Bőrjavítás
A kókuszolaj hatékonyan küzd a bőr mikrokárosodása és gyulladása ellen. Segít hidratálni, javítani és védeni a bőrt, különösen, ha az hajlamos a szárazságra és irritációra. Emiatt gyakran használják kozmetikai bőrápolási termékek részeként.
Az agyműködés javítása
A kókuszolaj nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészségre is jótékony hatással lehet. Javítja a memóriát, a gondolkodási funkciókat, és segít aktívan, produktívan és jókedvűen tartani.
Ez teszi kulcsfontosságú összetevőjévé a terápiás diétáknak, amelyeket stroke vagy műtét utáni felépülésben, valamint Alzheimer-kór esetén alkalmaznak.
A kókuszolaj nemcsak a konyhában hasznos eszköz, hanem az öngondoskodás és az egészségmegőrzés sokoldalú terméke is. Az ajánlott napi bevitel két evőkanál kókuszolaj. Alkalmazza az élet különböző területein, és biztosan megtalálja a legjobb felhasználási módot.