A szakértő hangsúlyozta, hogy a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek egyik legfontosabb megelőző intézkedése a megfelelő táplálkozás. Három bogyós gyümölcsfajtát azonosított, amelyek kedvezően hatnak a vércukorszintre – írja a Sports.kz.
Ezek az eper, a málna és az áfonya. A bogyós gyümölcsök mellett Jill Jenkins azt javasolta, hogy az étrendben szerepeljenek a zöld leveles zöldségek, mint a kelkáposzta, a brokkoli és a spenót, valamint a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, a diófélék és a magvak. Óva intett azonban az édes gyümölcsök, például a mangó, a banán és az ananász túlzott fogyasztásától, amelyek megemelhetik a vércukorszintet.
Ugyanilyen fontos a rendszeres testmozgás és a vízháztartás egyensúlyának fenntartása. Az orvos szerint már az egyszerű séta és a liftek elkerülése a lépcsők javára is segíthet az egészség javításában és a vércukorszint csökkentésében.