Ha azt szeretné, hogy a mikrohullámú sütő hosszabb ideig szolgáljon, ne feledkezzen meg néhány olyan anyagról, amit jobb, ha nem tesz bele.
Fólia: A fólia használata a mikrohullámú sütőben nem jó ötlet. Bár a sütő belseje is fém, a fém a szerkezetében visszaveri a hullámokat, a fólia viszont elkezd felmelegedni és szikrázni, ami károsíthatja a készüléket, és gyulladásveszélyt okozhat.
Papírtasakok vagy poharak: A speciális mikrohullámú popcorntasakokban lévő popcorn a speciális bevonat miatt biztonságos. Más, nem melegítésre tervezett papírtasakok tüzet okozhatnak, mivel nem tudni, milyen papírból vagy színből készültek, és hogyan reagálnak a hőre.
Műanyag: Magas hőmérsékleten, különösen az átlátszó műanyag edényekből, mérgező anyagok szabadulhatnak fel, amelyek negatív hatással vannak az egészségre. Ezért kerülje a műanyag csomagolásokat, különösen a vékony és átlátszó műanyag csomagolásokat a melegítéshez.
Tojás: Nem jó ötlet mikrohullámú sütőben megpróbálni megfőzni egy tojást. A mikrohullámoknak való kitettség miatt a tojás felrobbanhat, ami a mikrohullámú sütő hosszú és nem túl kellemes takarításához vezet.
Hungarocell: A hungarocell magas hőmérsékletnek kitéve megolvadhat és méreganyagokat juttathat az ételbe. Még ha a tároló nem is olvad el teljesen, akkor is megolvadhat, mérgező maradványokat hagyva az ételén.
A mikrohullámú sütőt csak ételek és italok melegítésére tervezték, ezért ne kísérletezzen más tárgyak melegítésével. Ha betartja ezeket a tippeket, megkíméli készülékeit, és elkerülheti a lehetséges egészségügyi problémákat.