Így kerüljük el az ételmérgezést

Vásároljon élelmiszert előre. Általában, ha sietősen megyünk az üzletbe, kevésbé körültekintően választjuk ki a termékeket – előfordulhat, hogy nem ellenőrizzük a lejárati időt, vagy nem vesszük észre a sérült csomagolást.

Kerülje a szokatlan kombinációkat és az egzotikus ételeket, amelyeket Ön és vendégei még soha nem próbáltak. A gasztrointesztinális traktusból (GIT) származó kellemetlen tünetek mellett súlyos allergiát is okozhatnak.

Adjon hozzá az étlaphoz rostban gazdag élelmiszereket (zöldségek, fűszernövények).

Igyekezzen minden nap (vagyis december 31-én reggel) minél több ételt elkészíteni. Ha előző nap felvágta a salátát, csak a lakoma előtt tálalja. Majonézzel és egyéb öntetekkel sokkal gyorsabban megromlik.

Ne egye meg azt, ami egész éjjel az asztalon állt. Az állottság első gyanús jelére az élelmiszert ki kell dobni.

Igyon több vizet. Az újévi ételek általában elég sok sót tartalmaznak, ami miatt kiszáradhat.

Fontos a káros italok (alkohol, cukros italok) korlátozása. Ne használja őket szomjúság oltására, tartsa őket desszertnek és gratulációnak.

Elolvasom a cikket