Miért nem szabad pezsgőt fagyasztani a mélyhűtőben?

Valójában, amit minden ünnepi alkalommal iszunk, az nem pezsgő. Ezt az elnevezést kizárólag a Champagne tartományból származó italoknak adták. Most azonban minden határ eltörlődött, és pezsgőnek neveznek minden olyan borpárlatot, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe – számol be a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

Az eredetbeli különbség ellenére a szénsavas alkoholt ugyanazon séma szerint szolgálják fel. Egy üveg pezsgőt +7 °C-ra kell hűteni. Ezt általában jéggel teli edényben teszik. Nagy hibát követnek el azok, akik a pezsgőt a fagyasztóban hűtik.

„A fagyasztó elronthatja az ital szerkezetét, és a palack felrobbanhat, ráadásul ez befolyásolja az ízét is” – állítja egy borszakértő.

A pezsgőket, ellentétben a habzó borokkal, hideg, bontatlan palackban szolgálják fel. Csak közvetlenül a poharakba töltés előtt kell kinyitni.

Elolvasom a cikket