MH
2025. január 3. péntek. 5:20
A kávé többféleképpen elkészíthető. Nem mindenki szereti a keserű ízű tiszta kávét. Vannak, akik a klasszikus eszpresszót vagy a „törököt” szeretik, mások lágyabb alternatívákat részesítik előnyben, mint a tejeskávé vagy a cappuccino. A legjobb kávék rangsorát a Taste Atlas portál listázta – írja a Refresher.
10. Flat White
Ez a fajta kávé Ausztráliában őshonos. Az alap két adag eszpresszó és tej. Dupla adag kávé hozzáadásával az íze eléggé domináns. Nem ideális választás azoknak, akik szeretik a gyengébb kávét.
9. Török kávé
A török kávé Szlovákiában is nagyon népszerű. Ez egy vízbe áztatott kávé. Az íze nagyon egyedi és kiváló. Ezenkívül az italból származó zacc leülepszik a pohár aljára.
8. Espresso
Az úgynevezett presso Olaszországból származik, és rendkívül népszerű szerte a világon. Kávégéppel őrölt kávébabból készítik. Van, aki megédesíti, de az eredeti recept szerint cukrozás nélkül kell inni.
7. Frappé
Ez az ital elsősorban a nyári hónapokban népszerű, mert hideg. A görögországi Thesszalonikiből származik. A Frappé az instant kávé, a víz és a jég kombinációja.
6. Ristoretto
Egy másik olasz kávéfajta is bekerült a legjobb kávék listájára. A Ristretto az Espresso „kisebbik testvére”. Ez az epresso fél adagja. Nagyon apró csészékben szolgálják fel.
5. Cappuccino
Ez az ital is Olaszországból származik. Klasszikus és felvert tejet adnak hozzá. Széles csészékben szolgálják fel.
4. Freddo Cappuccino
A cappuccino ezen változatát a görögök találták fel. Legfeljebb két adag eszpresszót adnak hozzá. esznek bele még jeget, így a nyári hónapokban ajánlott a fogyasztása. Hab van a tetején, mint egy klasszikus cappuccinónál.
3. Espresso Fredo
Ez a kávé és a jég kombinációja. Ráadásul az elkészítésének köszönhetően kicsit krémesebb, mint a klasszikus presszó. A görögök egyik kedvence.
2. Indiai szűrt kávé
Az indiai kávé lett a második legjobb kávé a világon. Speciális szűrővel készítik. Ez biztosítja, hogy az íze nagyon jó legyen.
És a győztes:
Kubai kávé
Annak ellenére, hogy első pillantásra klasszikus eszpresszónak tűnik, az íze a domináns. Demerara cukorral édesítik. Az elkészítése során a kávéba keverik, ami világos habot hoz létre a tetején.