A Pennsylvaniai Egyetem tudósai megállapították, hogy napi öt gomba elfogyasztása segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, a rákot és az Alzheimer-kórt – írja a Sports.kz a Championat.com-ra hivatkozva.
A Food Chemistry című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a gomba erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a szervezetnek az oxidatív stressz elleni küzdelemben.
A fehér gombák különösen kiemelkednek ebből a szempontból. A bennük található antioxidánsok segítenek semlegesíteni az emésztés során keletkező káros anyagokat, és egészségesen tartják a sejteket, a fehérjéket és a DNS-t.
A tudósok azt javasolják, hogy reggelire kezdjük a napot gombával, rántottához vagy pirítóshoz adva. Ez egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy növelje az antioxidáns-bevitelt és javítsa a szervezet védekezőképességét.