Ez az élelmiszer megvédi a szervezetet az influenzától és a megfázástól

Michelle Jospe táplálkozási szakértő szerint a tofu nagyszerű fehérje-, vas- és kalciumforrás, ráadásul igazán sokoldalú, vagyis számos ételhez könnyen hozzáadható.

A tofu hasznos lehet, ha megfázással küzdesz, mert olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert és energiát biztosítanak. Nagyszerű sovány fehérjeforrás, és különösen sok benne a cink, ami segíthet lerövidíteni a légúti fertőzések időtartamát.

A tofu tele van probiotikumokkal is, amelyek elősegítik az egészséges bélbaktériumok fejlődését, így segítve a szervezetet a betegségekkel szembeni védekezésben.

A tofu szójababból készült sűrített termék. Vegánok, tejfehérjeérzékenyek és diétázók egyaránt fogyasztják, gyakran sajt helyett. Ez a termék igazi üdvösség a diétázók számára, mivel kalóriatartalma jóval alacsonyabb, mint mondjuk a tejes sajtoké – 100 g-onként 75 kalória.

Kemény, félkemény és lágy változata van. Hűtőszekrényben, vízzel teli edényben legfeljebb 5 napig lehet tárolni.

Ez az élelmiszer levesekhez, mártásokhoz, sült ételekhez és minden más olyan ételhez adható, amely fehérjeszükségletet igényel.

Fontos tudni, hogy ez az élelmiszer könnyen hasmenést okozhat, ha túlzásba esünk. Továbbá, a nők egészségére gyakorolt előnyei ellenére a terhes nőknek ajánlott elkerülni, mivel hormonális zavarokat is okozhat.

Ezenkívül a tofut nem szabad fogyasztani pajzsmirigybetegség esetén sem.

A tofu és minden szójatermék nagy mennyiségű oxalátot tartalmaz. Azoknak, akik hajlamosak az oxalát miatti vesekövek kialakulására, kerülniük kell az ilyen termékek túlzott fogyasztását.

Elolvasom a cikket