Az orvos szerint a hideg évszakban a leghasznosabb ital a kakaó. És ez nem csak egy kellemes élvezet – használata számos előnnyel jár a szervezet számára.
Melyek a kakaó hasznos tulajdonságai
A kakaó segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, javítja az agy vérellátását, szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet. Emellett erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, segít leküzdeni a gyulladást és csökkentheti a demencia kockázatát.
Ne feledkezzen meg az óvintézkedésekről
De mint minden termék esetében, itt is fontos a mértékletesség. A kakaó koffeint és teobromint tartalmaz, ami miatt nem a legmegfelelőbb ital terhes nőknek, valamint fogyni vágyóknak vagy neurózisban szenvedőknek. Kalóriatartalma miatt szintén nem szabad nagy mennyiségben fogyasztani.
Ha felmelegedni, felvidulni kell, és nincsenek ellenjavallatok, a kakaó kiváló választás egy téli napra.