Miért kellene mindenkinek mindennap zsírt ennie

Lehet, hogy neve és főzési módja országonként különbözik, de továbbra is felbecsülhetetlen értékű állati zsiradékforrás és emberek millióinak jó egészségének titka.

Svetlana Fus táplálkozási szakértő elmondta, mi a disznózsír népszerűségének titka.

Hangsúlyozta, hogy az emberi szervezetnek szüksége van a zsírokra: segítenek az izomtömeg építésében, az immunvédelem erősítésében és így tovább. Mindez azért történik, mert a disznózsír rengeteg hasznos anyagot tartalmaz.

Így a magas kalóriatartalom ellenére a disznózsír nem telepszik meg a szervezetben plusz kilók formájában, hanem éppen ellenkezőleg, a zsírból szintetizálódó hormonok építőanyagaként szolgál. Ennek eredményeként a keletkező anyagok részt vesznek a sejtmembrán kialakításában, és így immunmoduláló hatásúak.

„Ha naponta 20-30 gramm zsírt fogyaszt, az fedezi a természetes eredetű zsírok szükségletét. Lemondhat a disznózsírról, ha a napi étrendjében más, egészséges zsírokat tartalmazó termékek is szerepelnek” – mondja a táplálkozási szakértő.

A disznózsír meghosszabbítja a fiatalságot

Hogy hallgat-e egy tapasztalt orvos tanácsára vagy sem – ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Azt azonban meg kell érteni, hogy a zsiradék beiktatásával a menüjébe lelassíthatja az öregedés kezdetét. A disznózsírt alkotó savak segítenek. Hozzájárulnak a méreganyagok aktív eltávolításához a szervezetből, és megakadályozzák a rákos sejtek kialakulását.

A dietetikus arra is felhívta a figyelmet, hogy nem érdemes túlzásba vinni a kedvenc termékét. Ez ugyanis súlyosbíthatja a gyomor-bélrendszer egyes betegségeit, hormonális zavarokat okozhat. Minden jó – mértékkel.

Elolvasom a cikket