A szívvédő valójában egy flavonoidokat tartalmazó étcsokoládé. A flavonoidok antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vegyületek. Segítenek csökkenteni a „rossz” koleszterin szintjét, javítják a véráramlást és növelik az erek rugalmasságát. Ha rendszeresen, de mértékkel fogyasztja a csemegét, stabilizálhatja a magas vérnyomást, javíthatja a szív és az erek működését.
Legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládé fogyasztása javasolt. Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy a csokoládé magas kalóriatartalmú termék, ezért mértékkel kell fogyasztani, legfeljebb 37 grammot naponta.
Milyen egyéb egészségügyi előnyei vannak az étcsokoládénak?
Segít a fogyásban
Amerikai tudósok úgy vélik, hogy egy kis étcsokoládé étkezés előtt 15 perccel 50 százalékkal csökkenti az éhséget. Ez azért történik, mert az étcsokoládé elősegíti a szervezet telítettségéért felelős hormonok termelődését.
Javítja az agyműködést
Az étcsokoládéban található flavonoidok aktiválják az agyat, ami javítja a kognitív funkciókat és erősíti a memóriát. Kutatások szerint ennek egyik oka az lehet, hogy a flavonoidok fokozzák az agy vérellátását.
Energiát ad
Az étcsokoládé könnyen helyettesítheti a reggeli kávét, ha például nem ihatja meg. A termék száz grammja 43 mg koffeint tartalmaz.