Szinte egyáltalán nem tartalmaznak kalóriát

Eper

Daniel McClellan táplálkozási szakértő szerint az eper százgrammonként mindössze harminc kalóriát tartalmaz. Alacsony kalóriatartalma ellenére ez a hatalmas gyümölcs sok tápanyagot tartalmaz.

Már nyolc közepes méretű eper is tartalmazza az ajánlott napi C-vitamin-érték 160 százalékát.

Az eper tele van antioxidánsokkal is, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet az inzulinrezisztencia, az anyagcserezavarok, a magas szabadzsírsav-szint és a krónikus gyulladások ellen.

Görögdinnye

Nem meglepő, hogy a görögdinnye, amely 92 százalékban vízből áll, mindössze harminc kalóriát tartalmaz százgrammonként.

A gyümölcs rosttartalma mellett sok A- és C-vitamint is tartalmaz. Gyorsan laktató gyümölcs, ezért főétkezés után könnyű desszertnek is megfelel.

Paprika

Egy közepes méretű paprika mindössze harminc kalóriát tartalmaz. Antioxidánsokban, valamint C- és A-vitaminban is gazdag.

Ha fehérjéhez szeretne jutni, használjon paprikát rántottában, vagy süsse meg sovány csirkemellel.

Paradicsom

A paradicsom nagyon jótékonyan hat a szív egészségére, mert nagy mennyiségű káliumot tartalmaz. Emellett tisztítja a szervezetet, és nagyon jótékonyan hat a májra klór- és szulfidtartalma miatt, amelyek segítenek kiszűrni a salakanyagokat a szervezetből.

A paradicsom sok vizet és százgrammonként mindössze 18 kalóriát tartalmaz, valamint az antioxidáns likopint, amely a paradicsom piros színét adja.

A paradicsom értékes kálium- és C-vitamin-forrás. Salátákhoz, mártásokhoz, levesekhez és pizzákhoz is ideális.

Spárga

Természetes rostokban gazdag, elősegíti a jó emésztést, és küzd a székrekedés ellen. Fehérjéinek köszönhetően kiváló étvágycsökkentő, gyorsan jóllakottságérzetet okoz. A spárga emellett elősegíti a zsírokat lebontó, jótékony baktériumok termelődését a bélmikrobiótában.

Rukkola

A rukkola magas C-vitamin-, vas- és káliumtartalommal rendelkezik. Mindössze harminc kalóriát tartalmaz százgrammonként.

Ez a termék nagyon hasznos, mert a rukkola fogyasztása segíthet csökkenteni számos krónikus betegség kockázatát, valamint erősíti a csontokat, és javítja a szív egészségét.

Salátákhoz, pizzákhoz, szószokhoz, sőt, turmixokhoz is adható.

Elolvasom a cikket