Ez az anyag a húsban cukorbetegséghez vezethet

A szerzők a vas és a 2-es típusú cukorbetegség közötti összefüggést 206 615 önkéntes 36 éves étrendi jelentéseinek felhasználásával értékelték. Megvizsgálták a résztvevők különböző vasformák – teljes, hemvas, nem hemvas, étrendi (ételekből származó) és kiegészítő (étrend-kiegészítőkből származó) – bevitelét – írja a Sports.kz.

A hemvas a vörös húsokban és más állati termékekben található. Tudományos munkák kimutatták, hogy az ilyen élelmiszerek fogyasztása növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Eközben a növényi eredetű élelmiszerekben található nem hemvasat összefüggésbe hozták a betegség fokozott kockázatával.

Ez a tanulmány hangsúlyozza az egészséges táplálkozás fontosságát a cukorbetegség megelőzésében. A hemvasbevitel csökkentése, különösen a vörös húsokból származó vasbevitel, valamint a növényi alapú étrendre való áttérés hatékony kockázatcsökkentő stratégiák lehetnek.

Elolvasom a cikket