A szakember szerint a termék a benne lévő többszörösen telítetlen savak miatt az idősek számára nélkülözhetetlen. Különösen az omega-9 javítja a szív- és érrendszer működését.
Voltak olyan kísérletek, amelyek során azoknál, akik egy evőkanál olívaolajat fogyasztottak, két hét után javult a szív állapota.
„Egy idős embernél elsősorban az erek kezdenek öregedni, a szövetekhez csatlakozó hajszálerek vérkeringése ennek megfelelően az egészségi állapotától függ” – mutatott rá táplálkozási szakértő.
A termék az egészség mércéjének számító mediterrán étrend nélkülözhetetlen alkotóeleme. A táplálkozási szakember azt tanácsolta az időseknek, hogy fogyasszanak naponta egy kanál extraszűz olívaolajat, és ízesítsék vele salátáikat.
Solomatina szerint a termék sütésre és párolásra is alkalmas. Ebben az esetben jobb a finomított, mint az extraszűz használata, mivel az utóbbi melegítéskor káros anyagokat termel.