Így válhat mérgezővé a kávé

Szójatej

Amikor ezt a tejet a kávéhoz adják, a barista nagy kockázatot vállal, mert tudja, hogy nagy valószínűséggel megalvad. A legbiztonságosabb, ha jeges kávéhoz adjuk, és cappuccinatore-t használunk. Az ízlés tisztán egyéni kérdés, de fel kell készülni arra, hogy a szójatej egy kávéitalhoz keverve meglehetősen furcsa, földes ízt kap.

Kókuszdió

A kókusztejnek alacsony a fehérjetartalma, magas a cukor- és zsírtartalma, ezért nem könnyű habosra főzni. Ha mégis úgy dönt, hogy ezt a tejet próbálja ki a tejeskávéhoz, inkább a csomagolást nézze meg, mint a konzerves változatot. A csomagolt kókusztej általában csak a kedvenc turmixok elkészítéséhez való.

Borsótej

Kockáztathat, és adhat ilyen tejet a kávéhoz, mert a benne lévő fehérjék és zsírok összetétele hasonló a teljes tejtermékekéhez, de a habosítással komoly gondok lehetnek.

Kesudiótej

A kesudió alapú tej, mint a diótej legtöbb alfaja, magas zsírtartalommal rendelkezik. Ez nagyban hozzájárul a kávé ízének javításához és a kellemesebb textúra eléréséhez, de ehhez a hatáshoz a tejeskávékat alacsonyabb hőmérsékleten kell elkészíteni, hogy ne változzon az íz.

Mandulatej

A zsírmentes diótejet sokkal nehezebb gőzölni. Emellett a mandulatej néha annyira savanyú, hogy a zsír közvetlenül belsejében leválhat, de ennek ellenére a baristák elismerik, hogy az egyik legjobb kávéitalhoz adható.

Zabtej

A természetesen édes zabtej már régóta elnyerte a közönség szeretetét, mert tökéletesen kombinálható a kávéval. Ez a tej többek között a benne lévő vízben oldódó rostoknak köszönhetően jól habzik.

Fölözött

Ha csak gazdag, krémes ízű tejeskávét szeretnél, akkor a fölözött tej nem biztos, hogy megfelelő, mivel a kávéban íztelenebbnek érződik. Egyébként ez a legjobb választás egy olyan kávéitalhoz, amelyből ráadásul a zsír nagy részét eltávolították. Az általa előállított crema kiváló.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.