
Szinte mindenki szembesült már azzal a helyzettel, amikor este nincs energiája a kiolvasztott húshoz vagy halhoz nyúlni. A termékek visszakerülnek a fagyasztóba, és így tovább körbe-körbe. Szakértők elmondták, hányszor lehet ezeket az élelmiszereket kiolvasztani és újra lefagyasztani anélkül, hogy az egészségre ártalmasak lennének – számol be a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.
Bármilyen terméket, legyen az hús vagy hal, csak egyszer lehet lefagyasztani. Az ismételt eljárással a termékek elveszítik a hasznos anyagokat, és akár mérgezést is okozhatnak – írja a Sports.kz.
A hús ismételt felolvasztásakor a fehérjék megsemmisülnének benne. Ezenkívül a kiolvasztás a mikroorganizmusok növekedését idézi elő. Általában a hús elveszíti tápanyagait, sőt az ízét is. Emiatt csak úgy fagyasztható le újra a hús, ha megfőzik. Ez a legoptimálisabb megoldás.
A halat a kiolvasztás után egy napon belül meg kell főzni. Ha újra lefagyasztják, majd kiolvasztják, a kórokozók akár halálosak is lehetnek. Optimálisan hűtőszekrényben kell kiolvasztani, mert szobahőmérsékleten veszít tömörségéből.