Így küzdje le a hólyaghurutot

Emma Derbyshire táplálkozási szakértő kiemeli az étrend fontosságát az immunrendszer egészségének megőrzésében. Mivel a hólyaggyulladást fertőzés okozza, ezért fontos az egészséges immunrendszer fenntartása.

Tartson egészséges és kiegyensúlyozott étrendet, amely gazdag gyümölcsökben és zöldségekben, sovány fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonákban. Ez segíthet megőrizni az immunrendszer egészségét.

Emellett azoknak, akik gyakran szenvednek hólyaghurutban, különös figyelmet kell fordítaniuk az étrendjükre. Az immunrendszer működéséhez szükséges tápanyagokat tartalmazó kulcsfontosságú élelmiszerek közé tartozik a C-vitamin, amely a bogyókban, a citrusfélékben, a paradicsomban és a brokkoliban, míg a B12-vitamin a húsban, tejtermékekben, tojásban és halban található meg.

A B6-vitamin forrása a teljes kiőrlésű kenyér, hús (különösen sertéshús), hal, banán és dúsított reggeli gabonapelyhek. A D-vitamin kevés élelmiszerben található (zsíros halak, például lazac és szardínia).

Növelje az egészséges baktériumok számát a bélrendszerben, ha natúr joghurtot vagy más fermentált ételeket, például kefirt, kimchit vagy savanyú káposztát fogyaszt, vagy probiotikus étrend-kiegészítőt szed. Ez elősegítheti a bélrendszer egészségét és immunitását, valamint csökkentheti a cystitis kockázatát.

Az áfonyalevet néha ajánlják a hólyaghurut enyhítésére, mert csökkenti az Escherichia Coli baktériumok megtapadását a húgyutakhoz.

A hólyaghurut leküzdésének módjai

Zuhanyozzon szex előtt és után, hogy megakadályozza a baktériumok bejutását a hólyagba.

Igyon sok folyadékot, hogy segítsen kiüríteni a baktériumokat a hólyagból. Különösen előnyös vizet és természetes gyümölcsleveket inni, például áfonyalevet, amely antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Kerülje az irritáló anyagokat: a kávét, az alkoholt, a fűszeres ételeket és más olyan ételeket, amelyek irritálhatják a hólyagot.

Fontos, hogy ezek a módszerek segíthetnek a tünetek enyhítésében, de nem helyettesítik az orvossal való konzultációt.

Elolvasom a cikket