
A hús a magyar konyha szerves része: imádja a gulyáslevest, a pörköltet, a pecsenyéket és a sült kolbászt. Ennek ellenére, lehet, hogy érdemes elgondolkozni, és beiktatni néha egy-egy húsmentes időszakot az életünkbe – írja a Vidék Íze portál.
Kitisztul a bőre
A nagyobb mértékű zöldségfogyasztás és az így megnövekedett ásványi anyag, rost és antioxidáns bevitel segít a bőr regenerálódásában és tisztulásában. Bőrgyógyászok gyakran javasolják az ekcémától vagy aknés bőrtől szenvedő pácienseiknek, hogy ha még csak egy kis időre is, váltsanak vega életmódra.
Kevésbé lesz savas a szervezete
Elköszönhet a fejfájástól, a hányingertől és a fáradtságtól. Többek között ezek is a túlsavasodás tünetei közé tartoznak, amit a feldolgozott hústermékek túlzott fogyasztása okozhat. Mivel a növényi alapú étrend lúgosító hatású, könnyen visszaállíthatja a testében az egyensúlyt.
Lead pár kilót
Anélkül, hogy észrevenné ledobhat pár kilót, külön energiabefektetés vagy plusz testedzés nélkül. A kevesebb húst pótolja gyümölcsökkel és zöldségekkel, amelyek serkentik az anyagcserét, így jóval hamarabb bontja le a súlyfelesleget.
Csökken a koleszterinszintje
Az állati eredetű ételek tömve vannak telített zsírsavakkal, amelyeknek a túlzott fogyasztása megemeli a koleszterinszintet. Nagyon fontos, hogy odafigyeljen erre, hiszen a magas érték szívbetegség és agyvérzés kialakulásához is vezethet.