Mit tegyünk, ha túl keserű a kávé?

Egy okos trükk, amely megszünteti a kávé keserű ízét. A titok az, hogy egy csipet sót adunk az italhoz – írja a Sports.kz.

Miért adjunk sót a kávéhoz?

Ez a módszer váratlannak, sőt kicsit furcsának tűnhet. Azonban tényleg működik. A nátrium-ionokról van szó, ezek megszüntetik a kesernyés ízt, az italt pedig simává és kiegyensúlyozottá teszik.

Nekünk furcsának tűnhet, de egyes országokban, például Norvégiában, Törökországban, régi hagyomány a kávé sóval való fogyasztása. Persze a só nem teszi nagyszerűvé a nagyon rossz kávét, de legalább orrfacsarás nélkül iható meg.

A sót közvetlenül a kávéscsészébe is tehetjük, vagy tehetünk néhány kristályt a vízbe, amelyből a kávét főzzük.

Elolvasom a cikket