Kilenc spórolási trükk, ami jól jöhet süteménysütéskor

1. A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthet torta díszítéshez csokoládéreszeléket: érdemes táblás étcsokoládét venni, és otthon lereszelni.

2. Ha megpörköli a diót, mogyorót erőteljesebb ízű lesz, ezért kevesebb is elég belőle ugyanannyi süteményhez.

3. A narancs héját a fehér húsától tisztítsa meg, majd a sárga részt szárítsa meg, apró darabokra törve kávédarálóban daráld finomra. Sokáig eláll, és sütemények ízesítésére tetszés szerint felhasználható.

4. Ne vesszen kárba a befőttek vagy konzervek leve, ami salátákba, süteményekbe tökéletes ízesítő összetevő.

5. Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, kiegészítheti vele a madártejet díszíthetünk habjával süteményeket is.

6. Amikor olcsóbb citromhoz jut, bevásároljon belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját reszelje le, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe téve és fagyassza le. Süteményekhez kiváló. A citrom leve kifacsarva lefagyasztható jégkockakészítőben. Bármikor hozzájuthat ha teát, limonádét készít. De a kézen lévő halszag eltüntetésére is nagyon jó.

7. Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobja ki! Tegye alufóliába, és a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor „feljavíthat” vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!

8. Madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz!

9. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szüksége van rá, néhány órával felhasználás előtt vegye ki, és hagyja állni szobahőmérsékleten.

Elolvasom a cikket