
A tejtermékek és bizonyos halak, például a lazac, a pisztráng és a tonhal valóban természetes kalciumforrások. Azonban kevésbé ismert élelmiszerek helyettesíthetik ezeket a hagyományos forrásokat – írja a Sports.kz.
Ez különösen fontos a hiányosságok kezelésében, amelyek olyan állapotokhoz vezethetnek, mint a csontritkulás, amely gyengíti a csontokat, és az idősek körében gyakori. Bár egy pohár tej segíthet, a fekete eperfa tea még jobb választás lehet, mivel akár 22-szer több kalciumot biztosít.
Az ilyen teát már régóta használják a hagyományos ázsiai gyógyászatban.
A japán egészségügyi minisztérium végzett egy tanulmányt, amely hangsúlyozta előnyeit a tejtermékekkel szemben a csontritkulás esetén.
Ez az ital képes szabályozni a vércukorszintet, erősíti az immunrendszert, elősegíti az egészséges öregedést (az antioxidánsoknak köszönhetően), javítja a szív egészségét és gyulladáscsökkentő hatású.
A növény levelei gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, vérképző, köptető, vizelethajtó, diabetikus, sebgyógyító és tonizáló tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az eperfa leveléből készült teát a menopauza tüneteinek enyhítésére, valamint a zsír- és szénhidrát-anyagcsere normalizálására isszák. Segít a koleszterin- és vércukorszint csökkentésében.
Rendszeres fogyasztása segít normalizálni a vérnyomást, hígítja a vért.
A tea elkészítéséhez vegyünk egy-két evőkanál szárított eperfa levelet és fél liter vizet. Forraljuk fel a vizet, öntsük bele a leveleket, és hagyjuk ázni 5-10 percig.
Léteznek olyan étrend-kiegészítők is, amelyek eperfa kivonatot vagy a hatóanyagok speciálisan feldolgozott formáit tartalmazzák.