
A szakértők figyelmeztettek, hogy a nyers tojás, a nyers vagy rosszul főzött hal veszélyes mikroorganizmusokkal fertőzött lehet. Szintén jobb, ha nem vásárolnak dióféléket és gabonaféléket. „Nemcsak, hogy a csomagolás nélküli, tálcákon lévő árukról szinte semmit sem lehet tudni (sem a gyártási dátumot, sem a lejárati időt, sem a gyártót, sem az összetételt), hanem nagy valószínűséggel többször is mikrobákkal és baktériumokkal fertőződnek mind az üzlet alkalmazottai, mind a vásárlók részéről” – magyarázta az onkológus.
Az orvosok arra is felhívták a rákkezelés alatt állókat, hogy tartózkodjanak a kész saláták nagy tételben történő vásárlásától. Véleményük szerint az ilyen ételek gyakran lejárt szavatosságú termékekből készülnek. Felejtsék el a kolbászt, a virslit, a csipszeket, a sült ételeket, a pékárukat, az édes üdítőket és az alkoholt is, amelyek károsak az egészségre.