
„50 év után az emberek megpróbálják karcsúan tartani magukat, és ehhez korlátozni kell a telített zsírok és a transzzsírok mennyiségét. Az avokádó jó alternatívája a káros zsíroknak. Omega-9 zsírsavakat tartalmaz, mint az olívaolaj, és omega-6 zsírsavakat, mint a napraforgóolaj. A benne lévő nagy mennyiségű rost pedig normalizálja a tápcsatorna működését” – mondta egy szakértő – írja a Sports.kz.
Az orvos megjegyezte, hogy az avokádóban található egészséges zsírsavak miatt pozitív hatással van az erek állapotára, megelőzve az érelmeszesedést – ez teszi a gyümölcsöt nagyon hasznossá a szív számára. Ezenkívül sok „szívbarát” nyomelemet, magnéziumot tartalmaz, amely enyhíti az érfalak feszültségét és segít normalizálni a szívritmust.
A gyümölcs emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az idegrendszert, erősítik az immunrendszert, javítják a bőr, a körmök és a haj állapotát, és segítenek megőrizni a külső fiatalságot.
„Az összetételében található nagy mennyiségű kálium miatt az avokádó csökkenti a só mennyiségét, ami folyadékot tart vissza a szervezetben, és duzzanathoz vezet. A benne lévő réz elősegíti a kollagéntermelést, ami megőrzi a bőr fiatalságát” – magyarázta Solomatina.
A hátrányokról szólva az orvos azt tanácsolta, hogy ne feledjük, az avokádónak magas a kalóriatartalma, kellemetlenséget okozhat a krónikus emésztőrendszeri betegségekben szenvedőknek, és allergén is lehet.