Ennek a három népszerű ételnek a fogyasztása demenciát okozhat

Három népszerű élelmiszert sorolt fel, amelyek károsíthatják a kognitív funkciókat – írja a Sports.kz.

Az első ilyen termék a közönséges marhahús volt. A szakértő szerint a teheneket ma már gyakrabban etetik gabonával, mint fűvel, ami befolyásolhatja a hús minőségét. Az ilyen termék a neurobiológus szerint nem a legkedvezőbb módon hat az egészségünkre.

A lista második helyét a reggeliző gabonafélék foglalják el. Robert Love megjegyezte, hogy ezek gyakran sok cukrot tartalmaznak, és erősen feldolgozottak, ezért nem alkalmasak reggelire. A szakértő azt javasolja, hogy részesítsük előnyben a fehérjetermékeket, például a tojást, amelyek jót tesznek az agynak.

Végül a harmadik termék, amely az idegtudós kritikáját kiváltotta, a fagylalt volt. Robert Love kifejtette, hogy a jégkrémben lévő nagy mennyiségű zsír és cukor kombinációja hozzájárul a szív- és érrendszeri gyulladásokhoz, ami negatívan hathat az agyra is.

Elolvasom a cikket