
A tökmag alacsony glikémiás indexű, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. A News.ru az Állami Pedagógiai Egyetem Természettudományi Karának megbízott dékánjára, Irina Ljalina biológusra hivatkozva számol be erről – írta meg az m24.ru.
A szakember elmondta, hogy ez a termék nagy mennyiségű rostot, magnéziumot, cinket, B-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek fenntartják a szív- és érrendszer egészségét és javítják az anyagcserét. Ezen kívül Ljalina szerint a tökmag nagy mennyiségben többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz.
Ezek miatt javasolta a biológus ezt a terméket 3-4 éves gyermekeknek adni. Egy teáskanálnyival érdemes elkezdeni enni a tökmagot – figyelmeztetett a szakember.
A tökmag erősíti a szív- és érrendszert és az idegrendszert, valamint javítja a bélműködést időseknél. Jevgenij Arzamaszcev dietetikus és táplálkozási szakértő elmagyarázta, hogy ez a termék elegendő mennyiségű magnéziumot és fehérjét tartalmaz.