
A tekercseket és a szusit gyorsételnek tekintik. Ugyanakkor Japánban ez egy egészséges és kiegyensúlyozott étel. A szusi készítésének különböző megközelítéseiről van szó. Ha japán módon készülnek, vagyis csak halból, rizsből és nori-ból, akkor nagyon egészséges marad – számol be a Sports.kz.
Orvosszakértők a szusit „rendkívül egészséges ételnek” nevezték – írja a Sports.kz.
A rizs például szilíciumban gazdag, ami növeli a csontsűrűséget. A nori alga jódforrás, méghozzá igen nagy mennyiségben. 100 gramm 20 napi adagot tartalmaz. A hal sok telítetlen zsírsavat, foszfort, cinket, magnéziumot és más mikroelemeket tartalmaz.
A wasabi és a gyömbér témáját is érintették, velük általában tekercseket, szusit és más ázsiai ételeket szolgálnak fel. Ezek viszont antimikrobiális és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek.