Ez a csodaital úgy erősíti az immunrendszert, hogy étrend-kiegészítőt sem kell szedni

A testünk egészsége érdekében érdemes tartani a változatos étrendet, ügyelni arra, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt együnk, igyunk sok vizet, mozogjunk és töltsünk minél több időt a szabadban, a természetben. Az egészségünket támogathatjuk gyógyteákkal és természetes immunerősítőkkel.

A csipkebogyó az egyik közismert gyógynövény, melynek teáját régóta előszeretettel fogyasztjuk. Sokan azonban nem tudják, hogy a csipkebogyóból készült teát nem szabad forrázva készíteni, ugyanis hő hatására elveszíti a benne található fontos ásványi anyagokat, legfőképp a rengeteg C-vitamint. Forrázás helyett hideg vízben kell áztatni, akár egy éjszakán át, 5-6 órát is hagyhatjuk a filtert ázni.

A csipkebogyóban található A-, többféle B-, E- és C-vitamin is, így kiválóan alkalmas immunerősítésre, stresszoldásra, az érfalak erősítésére és hólyagbántalmak ellen is. Hatását felerősíthetjük, ha kombináljuk egy másik gyógynövénnyel, a homoktövissel, és cukor helyett mézzel édesítjük a keveréket. Az így kapott italt érdemes a nap folyamán folyamatosan kortyolgatni, akár napi rendszerességgel is.

A homoktövisnek kiemelkedően magas a C-vitamin-tartalma, így bátran alkalmazhatjuk megfázás és más betegségek ellen. Gyümölcse gyógyszerként is használható: segíthet nehezen gyógyuló sebek és fekélyek kezelésében.

Elolvasom a cikket