
Amikor azt halljuk, hogy gyakrabban kellene baromfihúst enni, általában csirkére vagy pulykára gondolunk. De van egy megfelelőbb termék, amely egyébként vastartalomban megelőz néhány egyéb a vörös húst is, számol be a Sports.kz.
Szakértő ajánlott egy olyan a húst, amelyet sokan méltatlanul figyelmen kívül hagynak. A kacsáról van szó – írja a Sports.kz.
Azok számára, akik igyekeznek kevesebb állati zsiradékot fogyasztani, a kacsahús kiváló választás lesz. A zsír leginkább a bőr alatt halmozódik fel, és könnyen eltávolítható. Ez teszi a kacsát jobb diétás termékké a sertés-, bárány- és marhahúshoz képest.
A csirke és a pulyka vastartalom tekintetében gyengébb a kacsánál. Ez az elem felelős a hemoglobin képződéséért és a vér oxigénjének a szervekhez és szövetekhez való szállításáért. A vashiány vérszegénységet és csökkent immunitást okoz.
„A kacsahús százgrammonként több mint 2,7 milligramm vasat tartalmaz (ez kétszer több, mint száz gramm pulykamájban). Ezért a kacsahús kiváló forrása egy fontos elemnek, különösen a fokozott fizikai aktivitású emberek számára” – mondta a szakember a Sport-Express című kiadványnak adott interjúban.
A kacsában is megtalálhatók az Omega–3 és Omega–6 zsírsavak, amelyekre a testünk sejtjei és az agyunk számára van szükség, valamint az idegrendszer számára szükséges B-vitaminok is.