
Egy spanyol gyógyszerész és táplálkozási szakértő elmondta, hogy a tehén- és kecsketej táplálkozási profilja eltérő. A kecsketejben lévő fehérjéket egyesek könnyebben megemésztik, mint a tehéntejben lévő fehérjéket.
Ez az ital ideális lehet azoknak, akik gyomor- és bélrendszeri problémákkal küzdenek.
A Granadai Egyetem kutatása kimutatta, hogy a kecsketejnek számos egészségügyi előnye lehet. Ezek közé az előnyök közé tartozik a magas koleszterinszint és a szív egészségének, valamint a vérszegénységben szenvedők állapotának javítása.
A kecsketej jelentős mennyiségű vasat, kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz, amelyek együttesen segítenek leküzdeni a hiányosságokat és a degeneratív csontbetegségeket, például a demineralizációt.
Ami a szív- és érrendszer egészségét illeti, a kecsketej 40 százalékkal kevesebb koleszterint tartalmaz, mint a tehéntej, és gazdag omega-6-ban, ami segít megvédeni a szív- és érrendszert.
Ráadásul a kecsketej könnyebben emészthető, mint a tehéntej. Több tápanyagot és sok A-vitamint tartalmaz. De nem mindenki szereti az ital különleges ízét.
Ki ne igyon kecsketejet?
Vannak olyan esetek, amikor a kecsketej káros lehet az egészségre:
- kecsketejfehérjékre túlérzékeny emberek;
- felnőttek és gyermekek, akik bármilyen formában allergiásak a laktózra;
- anyagcsere-betegséggel diagnosztizáltak, ahol kerülni kell a zsíros ételeket.