Nem mindegy, hogy milyen a tej

Egy spanyol gyógyszerész és táplálkozási szakértő elmondta, hogy a tehén- és kecsketej táplálkozási profilja eltérő. A kecsketejben lévő fehérjéket egyesek könnyebben megemésztik, mint a tehéntejben lévő fehérjéket.

Ez az ital ideális lehet azoknak, akik gyomor- és bélrendszeri problémákkal küzdenek.

A Granadai Egyetem kutatása kimutatta, hogy a kecsketejnek számos egészségügyi előnye lehet. Ezek közé az előnyök közé tartozik a magas koleszterinszint és a szív egészségének, valamint a vérszegénységben szenvedők állapotának javítása.

A kecsketej jelentős mennyiségű vasat, kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz, amelyek együttesen segítenek leküzdeni a hiányosságokat és a degeneratív csontbetegségeket, például a demineralizációt.

Ami a szív- és érrendszer egészségét illeti, a kecsketej 40 százalékkal kevesebb koleszterint tartalmaz, mint a tehéntej, és gazdag omega-6-ban, ami segít megvédeni a szív- és érrendszert.

Ráadásul a kecsketej könnyebben emészthető, mint a tehéntej. Több tápanyagot és sok A-vitamint tartalmaz. De nem mindenki szereti az ital különleges ízét.

Ki ne igyon kecsketejet?

Vannak olyan esetek, amikor a kecsketej káros lehet az egészségre:

  • kecsketejfehérjékre túlérzékeny emberek;
  • felnőttek és gyermekek, akik bármilyen formában allergiásak a laktózra;
  • anyagcsere-betegséggel diagnosztizáltak, ahol kerülni kell a zsíros ételeket.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.