
Hatvankilenc idősebb korosztálybeli résztvevő vett részt a kísérletben. Tíz héten keresztül egy speciális étrendet követtek, amely különböző mennyiségű friss és fagyasztva szárított epret tartalmazott.
A kutatók úgy találták, hogy a legkifejezettebb pozitív változásokat azoknál tapasztalták, akik maximális mennyiségben fogyasztották a gyümölcsöt.
Az eper előnyei a bélrendszer számára
A jótékony mikroorganizmusok sokféleségének növekedése.
A rövid szénláncú zsírsavak (SCFA-k) termeléséért felelős baktériumok növekedése, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.
A kutatók azt javasolják, hogy az epret iktassuk be az étrendünkbe, mivel elősegíti a bélrendszer egészségét és egészségét. Fontos azonban, hogy rendszeresen fogyasszuk, hogy kézzelfogható hatást érjünk el.