
A paradicsomlé különösen finom, és érdekes tény, hogy ezt rendelik leggyakrabban az utasok repülőútjuk során. Ennek az italnak sok rajongója van, mert nem csak finom, de jót is tesz az egészségnek. Marina Makisha táplálkozási szakértő fontos részleteket osztott meg – írta meg a pravda.ru.
A szakértő hangsúlyozta, hogy a paradicsomlé különleges helyet foglal el az italok között. Egy pohár ebből a gyümölcsléből a napi C-vitamin-szükséglet 30 százalékát biztosítja, így különösen hasznos megfázás esetén. Ezenkívül a paradicsom likopint és pektint tartalmaz, amelyek hozzáadott értéket adnak ennek az italnak.
Az első antioxidáns fontos szerepet játszik a rák megelőzésében, a második pedig az érelmeszesedés elleni küzdelemben. Ezenkívül a zöldségek biztosítják a szükséges káliumszintet, ami segít csökkenteni a vérnyomást.
Makishi szerint a paradicsomlé a máj számára is jelentős előnyökkel jár. Az orvos azt tanácsolja, hogy naponta igyon meg ebből egy pohárral. Az íz javítása érdekében adhatunk hozzá kurkumát vagy borsot.