
Jurij Popko edző szerint a fehér rizst kerülni kell, vagy megfelelően kell megfőzni. Nevezetesen, először meg kell főzni, és meg kell várni, amíg kihűl, és csak utána, újramelegítve szabad fogyasztani.
A szakértő a következő egészséges köreteket említette
- lencse;
- hajdina;
- zabpehely;
- hosszan főtt barna, fekete, vörös rizs;
- burgonya, de lehetőleg héjában;
- szinte minden gabonaféle, amely teljes kiőrlésű és sokáig kell főzni;
- a hüvelyesek jó köretnek számítanak, mert rostot, fehérjét és szénhidrátot tartalmaznak.
Hozzá kell tennünk, hogy a hajdina a legértékesebb a gabonafélék közül, mert ez tartalmazza a legtöbb B-vitamint, különösen a B2-t, valamint PP, C, E, aminosavakat, rekord mennyiségű ásványi anyagot (magnézium, kálium, foszfor, vas) és növényi fehérjét.
Míg a zabpehely csökkenti a koleszterinszintet, normalizálja a savasságot, javítja az emésztést, tisztítja a szervezetet, és pozitív hatással van a bőrre.
Egy 200 grammos adag lencse tartalmazza a folsav napi értékét. Mint minden hüvelyes, a lencse is sokkal több fehérjét tartalmaz, mint a gabonafélék. Gazdag élelmi rostban, rostban, B1-vitaminban (tiamin) és foszforban.
Mely gabonafélék károsak?
Sajnos a fehér polírozott rizs nélkülözi a hasznos mikroelemeket, és magas kalóriatartalmú termék.
Az árpakása gabonafehérjét tartalmaz, ami veszélyes lehet a gluténérzékenyek számára. Az ilyen ételek fogyasztása puffadást, ízületi fájdalmakat, fájdalmakat és kellemetlen érzést okozhat a belekben.
A búzadara finomra őrölt búza, kétharmad részben keményítőből áll. Többször kevesebb vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot is tartalmaz, mint más gabonafélék.