A szakember megnevezte a legegészségesebb köreteket

Jurij Popko edző szerint a fehér rizst kerülni kell, vagy megfelelően kell megfőzni. Nevezetesen, először meg kell főzni, és meg kell várni, amíg kihűl, és csak utána, újramelegítve szabad fogyasztani.

A szakértő a következő egészséges köreteket említette

  • lencse;
  • hajdina;
  • zabpehely;
  • hosszan főtt barna, fekete, vörös rizs;
  • burgonya, de lehetőleg héjában;
  • szinte minden gabonaféle, amely teljes kiőrlésű és sokáig kell főzni;
  • a hüvelyesek jó köretnek számítanak, mert rostot, fehérjét és szénhidrátot tartalmaznak.

Hozzá kell tennünk, hogy a hajdina a legértékesebb a gabonafélék közül, mert ez tartalmazza a legtöbb B-vitamint, különösen a B2-t, valamint PP, C, E, aminosavakat, rekord mennyiségű ásványi anyagot (magnézium, kálium, foszfor, vas) és növényi fehérjét.

Míg a zabpehely csökkenti a koleszterinszintet, normalizálja a savasságot, javítja az emésztést, tisztítja a szervezetet, és pozitív hatással van a bőrre.

Egy 200 grammos adag lencse tartalmazza a folsav napi értékét. Mint minden hüvelyes, a lencse is sokkal több fehérjét tartalmaz, mint a gabonafélék. Gazdag élelmi rostban, rostban, B1-vitaminban (tiamin) és foszforban.

Mely gabonafélék károsak?

Sajnos a fehér polírozott rizs nélkülözi a hasznos mikroelemeket, és magas kalóriatartalmú termék.

Az árpakása gabonafehérjét tartalmaz, ami veszélyes lehet a gluténérzékenyek számára. Az ilyen ételek fogyasztása puffadást, ízületi fájdalmakat, fájdalmakat és kellemetlen érzést okozhat a belekben.

A búzadara finomra őrölt búza, kétharmad részben keményítőből áll. Többször kevesebb vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot is tartalmaz, mint más gabonafélék.

Elolvasom a cikket