Kiknek árt a dió?

A diófélék vitaminokban és mikroelemekben gazdagok, javítják az egészséget, de elég nehéz ételek, amelyek egyeseknek többet árthatnak, mint használhatnak. Ezt Ljudmila Szuhorukova gasztroenterológus mondta el a RIA Novosztyinak adott interjújában.

„A diófélék fogyasztásával óvatosnak kell lenniük azoknak, akik allergiásak, és a különböző GI-betegségekben szenvedőknek: irritábilis bélszindróma, gyomorhurut, hasnyálmirigy-gyulladás. A kockázatok csökkentése érdekében a diófélék beáztathatók” – mondta az orvos.

A diófélék fitinsavat tartalmaznak, amely megakadályozza a hasznos anyagok asszimilációját. Áztatáskor ez az anyag távozik a dióból, mondta Szuhorukova. A bélrendszeri rendellenességekben és bőrbetegségekben szenvedők számára is óva intett a fenyőmag fogyasztásától.

Elolvasom a cikket