
Figyelje a tészta állagát. Ha a tészta túl sűrű, a palacsinta ragadni fog. Ha folyós, akkor is. A liszt, a tej (vagy kefir) és a tojás mennyiségének beállításával szabályozható az egyensúly: nem túl sűrű, nem túl folyós.
- Melegítse fel megfelelően a serpenyőt
Az első palacsinta előtt melegítse fel a serpenyőt, hogy a hő egyenletesen oszoljon el a felületén. Ezután kicsit lejjebb is veheti a hőfokot, de hiba, ha hideg serpenyőben kezdjük el a sütést.
- Rendszeresen kenje be a serpenyőt
Ahhoz, hogy a palacsinták könnyen kivehetők legyenek, két-hárompalacsintánként kenje be olajjal a serpenyőt.
- Ne siesse el a megfordítást
Várjon, amíg az egyik oldala teljesen átsül. Ha túl hamar próbálja megfordítani, a palacsinta elszakad.
- Asós trükk
A szakértők tanácsolják: sütés előtt melegítse fel a serpenyőt, és szórjon bele egy csipet sót. Amikor a kristályok „pattogni” kezdenek, vegye ki őket, kenje meg a serpenyőt olajjal, és süsse ki a palacsintákat. Még a legvékonyabbak sem ragadnak többé!