Öt tipp, hogy a palacsinta ne ragadjon le

Figyelje a tészta állagát. Ha a tészta túl sűrű, a palacsinta ragadni fog. Ha folyós, akkor is. A liszt, a tej (vagy kefir) és a tojás mennyiségének beállításával szabályozható az egyensúly: nem túl sűrű, nem túl folyós.

  • Melegítse fel megfelelően a serpenyőt

Az első palacsinta előtt melegítse fel a serpenyőt, hogy a hő egyenletesen oszoljon el a felületén. Ezután kicsit lejjebb is veheti a hőfokot, de hiba, ha hideg serpenyőben kezdjük el a sütést.

  • Rendszeresen kenje be a serpenyőt

Ahhoz, hogy a palacsinták könnyen kivehetők legyenek, két-hárompalacsintánként kenje be olajjal a serpenyőt.

  • Ne siesse el a megfordítást

Várjon, amíg az egyik oldala teljesen átsül. Ha túl hamar próbálja megfordítani, a palacsinta elszakad.

  • Asós trükk

A szakértők tanácsolják: sütés előtt melegítse fel a serpenyőt, és szórjon bele egy csipet sót. Amikor a kristályok „pattogni” kezdenek, vegye ki őket, kenje meg a serpenyőt olajjal, és süsse ki a palacsintákat. Még a legvékonyabbak sem ragadnak többé!

Elolvasom a cikket