
2025. február 10. hétfő. 16:25
Felgyorsuló életünk ritmusa az étkezésünkben is megmutatkozik. Hódítanak a félkész ételek, a mikróba bedobott, néhány percen belül fogyasztható finomságok. Bár sokan és jókat szeretnek főzni, kevés idő áll rendelkezésre egy-egy remek fogás elkészítésére. Márpedig ha igényesek akarunk lenni, jó ha odafigyelünk a táplálkozási szakértők tanácsaira. A tudósok szerint a reggeli főtt tojásunkat sem érdemes csak úgy összecsapni. Kiderült ugyan is a fehérje és a sárgája más-más hőfokon lesz ideális, vagyis előbb 100 Celsius-fokos vízben kell főzni, majd 30 Celsius-fokos langyos vízzel teli tálba kell tenni. Az ideális eredmény érdekében kétpercenként kell cserélgetni a tojást a két hőmérsékletű víz között, alig 32 percen át. Vagyis mire elkészítjük a tökéletes textúrás főtt tojásunkat a hétvégi reggelire, ennyi idő alatt optimális közlekedési viszonyok között a fővárosból Székesfehérvárra is lejuthatunk.