
A szakértő három egészségügyi előnyt nevezett meg – írja a Sports.kz.
Csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A mandula gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek csökkenthetik a koleszterinszintet, így csökkentve a szívroham és a stroke kockázatát. Ezek a zsírok egészségesebbek a szervezet számára, mint a tehéntejben található telített és transzzsírok.
Erősíti a csontokat. A mandulatej kalciummal dúsított: a dúsított mandulatej valójában több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej – mondja egy táplálkozási szakértő.
Tisztítja a bőrt. A mandulatej magas E-vitamin-tartalma pozitív hatással van a bőr egészségére. A tápanyag megakadályozza, hogy a szabad gyökök (a szervezetben lévő instabil molekulák) károsítsák a sejteket. Emellett az E-vitamin hasznos a sebek, az atópiás dermatitisz és a pattanások gyógyításában.
Közben Jamie Johnson megjegyezte, hogy a mandulatejnek alacsony a fehérjetartalma: körülbelül nyolcszor kevesebb, mint a tehéntejé. Ráadásul egyes márkák karragént tartalmaznak. Ez az élelmiszer-emulgeálószer bélgyulladást idézhet elő.