
Cayenne-bors. Fő összetevője a kapszaicin. Egyes tanulmányok szerint gyorsítja a zsírok és szénhidrátok anyagcseréjét, növeli az elégetett kalóriák számát, elősegíti a belső zsírégetést, növeli a jóllakottságot, így kevesebbet eszik. Azonban még több kutatásra van szükség ennek az anyagnak a hatásainak tanulmányozásához.
Fokhagyma. Számos tanulmány azt mutatja, hogy a fokhagymában található allicin elhízásellenes tulajdonságokkal rendelkezhet. Vannak azonban más, egymásnak ellentmondó tudományos eredmények is.
Görögszéna. E fűszer magas rosttartalma miatt a tanulmányok azt mutatják, hogy csökkenti a túlfogyasztás kockázatát. Az étvágy elfojtásával és a jóllakottság fokozásával elősegíti a fogyást. De még mindig nincs jelentős bizonyíték a görögszéna fogyásra gyakorolt előnyeire.
Fekete bors. Piperint tartalmaz. Ez az anyag antioxidánsként működik, és potenciálisan csökkentheti a zsírtartalmat. De további kutatásokra van szükség a fekete bors tulajdonságainak meghatározásához.
Fahéj. Ennek a fűszernek minden fajtájában megtalálható a fahéjaldehid. Természetes fogyókúrás segédanyagként működhet.
Kurkuma. A kurkumin, a fő összetevője, több, a fogyást segítő mechanizmussal is összefüggésbe hozták. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kurkumát tartalmazó étrend-kiegészítők elősegítik a fogyást és csökkentik a testtömegindexet. A kurkumin szedése fokozott testmozgással vagy más életmódbeli változtatásokkal együtt szintén segíthet.
Gyömbér. Egyes tanulmányok szerint a fogyás a gyömbér egyik egészségügyi előnye. Bizonyított, hogy a gingerol és a shogaola vegyületek befolyásolhatják, hogyan égeti el a szervezet a kalóriákat. Emellett segítenek fenntartani a jóllakottság érzését.
Kömény. Bizonyos bizonyítékok vannak arra, hogy segít a fogyásban. A kömény hatékonyságának megerősítéséhez azonban több kutatásra van szükség.
Kardamom. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Hozzájárulhat a fogyáshoz. De ennek a fűszernek az emberekre gyakorolt hatásaival kapcsolatos kutatások meglehetősen hiányosak. Egy tanulmány például kimutatta, hogy a kardamom egereknél képes fenntartani az izomtömeget és csökkenteni a zsírlerakódásokat.