Gyakran éhes?

Alacsony vércukorszint

Ennek egyik oka lehet a vércukorszint. Egy vizsgálatban a kutatók 21 egymást követő napon keresztül figyelték a vércukorszintet, minden reggel reggeli előtt és minden este lefekvés előtt mérve.

Kifejtik, hogy az önkontrollhoz energiára van szükség, és ezt részben a glükóz biztosítja. A glükóz tápanyagokból képződik, amelyek neurotranszmitterekké alakulnak, amelyek energiát biztosítanak az agyi folyamatokhoz.

Ezért, ha a diétázó emberek nem esznek eleget, alacsonyabb lesz a glükózszintjük. Ennek következtében kevesebb energiájuk lehet az ingerlékenység és az agresszív impulzusok leküzdésére.

Túl kevés fehérjét eszik

Az elegendő fehérjefogyasztás fontos az étvágy szabályozásához.

A fehérje csökkenti az éhségérzetet, ami segíthet abban, hogy kevesebb kalóriát fogyasszon a nap folyamán. Az állati eredetű termékek, például a hús, a baromfi, a hal és a tojás magas fehérjetartalmúak.

A szerotoninszint lecsökkent

Chandni Vadgami táplálkozási szakértő szerint a vércukorszint csökkenése az energiaszint csökkenését okozza, majd az agy leállítja a szerotonin termelését, ami javítja a hangulatot.

Ez a neurotranszmitter (kémiai molekulák, amelyek az egyik idegsejtről a másikra továbbítják az üzeneteket) fontos szerepet játszik a hangulat stabilizálásában. Ezért az alacsony szint magyarázatot adhat arra, hogy nem tudunk a jó dolgokra koncentrálni.

Agyi jelek

A ghrelin nevű hormon gyakran jelzi az agynak, hogy enni kell, és így megnő az evés iránti vágy.

Az éhség nem feltétlenül csak az érzelmi és viselkedési eredményeket befolyásolja, hanem az éhség hátterében álló fiziológiai és idegi változások negatív érzelmi állapotokat is kiválthatnak.

A tápanyagokban gazdag, magas rosttartalmú ételek a legjobbak, mert ezek hosszú ideig jóllakottan tartják a szervezetet.

Elolvasom a cikket