Szakértők figyelmeztettek, kiknek nem szabad inulint szednie

Szerintük ez a vízben oldódó szénhidrát, amely néhány tucat fruktózmolekulából áll, a legtöbb esetben biztonságos. De ismerni kell a mértéket – írja a Sports.kz.

Tehát az inulin túlzott fogyasztása esetén kellemetlen tünetek jelentkezhetnek: haspuffadás, hasmenés vagy székrekedés, görcsök.

„A legtöbb inulint a cikória tartalmazza – a teljes por 68 százalékát. Ezért olyan hasznos ez az ital” – mondta egy szakértő.

Táplálkozási szakértők azt is hozzátették, hogy a vízben oldódó szénhidrát jelen van a topinambúrban, a jamgyökérben, a póréhagymában, az articsókában, a datolyaszilvában és az olyan gyógynövényekben, mint a pitypang.

„Az inulint azonban ne vegyük csodaszerként. Ha gyomor-bélrendszeri problémákat észlel, szakemberrel kell konzultálni. A táplálkozási szakember segít kiválasztani az étrendet és egészséges szokásokat bevezetni az életébe” – mondták.

Elolvasom a cikket