
Mindenki megtapasztalta már a feszítő kellemetlen érzést, ami a puffadással jár, ez egyeseket jobban, míg másokat kevésbé érint. Teljesen természetes, hogy az étkezések során valamennyi levegőt lenyelünk, azonban ennek a mértéke egyénenként eltérő lehet, amikor pedig túl sok, akkor puffadáshoz vezethet.
Az étkezés természetesen ilyen szempontból kulcskérdés, hiszen sokan a nagy rohanásban csak néhány percet szánnak az evésre, ez a rohanás azonban több levegő lenyeléséhez, ezzel pedig puffadáshoz vezet. Érdemes tehát itt kezdenünk, hiszen a megfelelően megrágott étel nemcsak a gyomrunknak segít, de ezt a kellemetlen tünetet is segít megelőzni.
Szintén érdemes odafigyelni, hogy milyen ételeket fogyasztunk, hiszen például a babfélék, a tejtermékek, de az üdítőitalok is hajlamosabbá tesznek minket a puffadásra.
Érdemes lehet felkeresni azonban egy szakembert, ha tüneteink már fájdalmasak, valamint hosszú távon is fennállnak, hiszen könnyen lehet, hogy az ártalmatlan puffadás mögött valamilyen komolyabb lappangó betegség áll.