Mi az az inulin és miért jó az nekünk?

Ekaterina Omirova táplálkozási szakértő szerint ez a vízben oldódó szénhidrát, amely több tucat fruktózmolekulából áll, a legtöbb esetben biztonságos. De fontos tudni, kinek ajánlott és kinek kevésbé a fogyasztása – írja a sports.kz.

Az inulin túlzott fogyasztása kellemetlen tüneteket okozhat: puffadás, hasmenés vagy székrekedés, esetenként görcsök.

„A cikória tartalmazza a legtöbb inulint – a teljes por 68 százalékát. Ezért olyan egészséges ez az ital” – mondta a szakember.

A táplálkozási szakértő azt is hozzátette, hogy a vízben oldódó szénhidrátok jelen vannak a csicsókában, az édesburgonyában, a póréhagymában, az articsókában, a datolyaszilvában és a gyógynövényekben, mint például a pitypang, az elecampane és a bojtorján (gyökér).

„Az inulint azonban nem szabad csodaszernek tekinteni. Ha problémákat észlel a gyomor-bélrendszerben, forduljon szakemberhez. Egy táplálkozási szakember segít kiválasztani az étrendet és bevezetni az egészséges szokásokat az életébe” – összegezte Omirova.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.