Valóban meg kell mosni a banánt és a tojást evés előtt?

Az alma felületén, a banán héján lehetnek olyan baktériumok, amelyeknek nem szabadna bejutniuk a szervezetünkbe. Ha fennáll a veszélye annak, hogy a gyermek megnyalja az ujjait, vagy a szájába veszi az alma szárát, jobb, ha a gyümölcsöt teljesen megmossuk. A fertőzés valószínűségét minimálisra csökkentheti, ha úgy eszi meg a banánt, hogy nem nyúl a gyümölcshúsához, és azonnal kezet mos. Általánosságban elmondható, hogy a banánt más termékektől elkülönítve kell tárolni, és fogyasztás előtt azonnal meg kell mosni (hogy ne sötétedjen el) – írja a Sports.kz.

De nem minden élelmiszert kell megmosni. A tojás és a hús a felszínen baktériumokat tartalmaz, amelyek a vízzel való lemosáskor fröccsenve szétterjednek a konyhában. Ezeken a fröccsenéseken keresztül fennáll a fertőzés veszélye. Megfelelő hőkezeléssel azonban a kockázatok a nullához közelítenek. Ezért nem szükséges a tojást és a húst főzés előtt megmosni. A nem kívánt szennyeződéseket legegyszerűbben egy papírszalvétával lehet eltávolítani.

Speciális eszközöket vagy a szappant nehéz véglegesen eltávolítani a felületről és különleges előnyt sem adnak. A veszélyes mikroorganizmusok jól lemoshatók folyó vízzel.

Következtetés: mosson gyümölcsöt, ne mosson húst, és legyen egészséges!

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.