
Szerinte hasznos a bogyókompótok beiktatása az étrendbe, valamint a fagyasztott bogyók hozzáadása a joghurthoz, a zabkásához és a teához. Ugyanakkor jobb, ha kerüljük a lekvárt, mivel a hőkezelés és a felesleges cukor a legtöbb hasznos anyagot elpusztítja.
A. Bereznikov doktor azt tanácsolta, hogy fogyasszunk erjesztett zöldségeket és erjesztett tejtermékeket, amelyek segítenek erősíteni az immunitást és telíteni a szervezetet alapvető mikroelemekkel.
A D-vitamin pótlására a táplálkozási szakemberek vadon élő halak és tőkehalmáj fogyasztását javasolják.
A K-vitamin, amely segít megelőzni a rosszindulatú daganatok kialakulását, megtalálható a csipkebogyóban, a sárgarépában, a karfiolban, a zöldborsóban, a paradicsomban és a burgonyában.
E-vitaminban gazdag a paradicsom, az áfonya, az olajbogyó, a brokkoli, a kivi, a sárgabarack, a tojás, a tengeri halak és a csíráztatott gabonafélék.
Az immunrendszert erősítő F-vitamin az aszalt gyümölcsökben, a halolajban, az avokádóban, az egresben, a kaviárban, a tejben és a májban található.