
A 2-es típusú cukorbetegség esetén az inzulin elveszíti azon képességét, hogy önmagában bejusson a vérbe. Ez nemcsak az egészségre ártalmas, hanem túlevést is provokál, de a fahéjfogyasztás segíthet ezen a problémán – írta meg a Vm.ru.
Elena Solomatina táplálkozási szakértő szerint ha egy sejt nem kap inzulint, jelzi az agynak, hogy éhes. Ez a folyamat provokálja az édességek túlfogyasztását. Ellenben a fahéj képes inzulint juttatni a sejtbe.
Ahogy a szakember megjegyezte, minél jelentősebb az inzulinrezisztencia és a prediabéteszes állapot, annál nehezebb lesz lemondani a túlevésről.
„Ebben az esetben a fahéj glükózt juttat a receptorokhoz. Valójában inzulinvezetőként szolgál a sejtekhez. Ha az ember fahéjat ad az ételhez, akkor kevesebb édességre lesz szüksége” – jegyezte meg Solomatina.
Az orvos szerint ez a fűszer segít serkenteni az agyműködést, növeli az energiaszintet, és csökkenti a túlevés kockázatát.
Az orvos azonban felhívja a figyelmet, hogy a túlzott fahéjfogyasztás negatív reakciókat válthat ki az immunrendszerből és a gyomor-bélrendszerből.