
Mind a méz, mind pedig a juharszirup megfelelő alternatívája lehet a cukornak, hiszen mind a kettő tartalmaz számos vitamint, antioxidánst és egyéb anyagokat, amelyek támogatják szervezetünk működését. Van azonban néhány fontos különbség, amelyekre érdemes lehet odafigyelni.
Az egyik ilyen természetesen a kalóriatartalom, amelyben a méz egy kis többletet mutat a juharsziruppal szemben, így az, aki kifejezetten a fogyás miatt váltana, annak érdemesebb lehet az utóbbit választani. Szintén érdemes észben tartani, hogy általában véve a juharszirup az, amit a szakemberek a stabilabb vércukorszinttel hoznak összefügésbe, azonban a méz számtalan olyan vitamint tartalmaz, amely a juharszirupban nincs meg.
Fontos megjegyezni, hogy a felhasználás módjától is függ, melyiket érdemes választani, hiszen a méz alapvetően sokkal simulékonyabb ízzel rendelkezik, így több mindenhez használható.
A cukornál bármelyik alternatíva jobb választás, azonban érdemes itt is vigyázni, hiszen kalória bőven akad mind a kettőben, így ezt sem érdemes korlátlanul fogyasztani.