
Ha nem valaki rajong annyira a kávé ízéért, de mégis szüksége van rá, hogy jobban induljanak a reggelei, akkor most van egy csodás hírünk. Egy egyszerű, ám annál nagyszerűbb trükk segítségével ugyanis olyan finom lehet a frissen főzött kávé, hogy tej és cukor sem kell majd bele.
Egy csipet fahéj
A szakértők szerint ugyanis a kávé kesernyés ízét egy kis fahéj hozzáadásával el lehet nyomni. Semmi egyebet nem kell tenni, mint egy csipet fahéjat keverni a kávéba még azelőtt, hogy lefőznénk. Hihetetlenül hangzik, de a végeredmény ámulatba ejtő. Az csak egy dolog, hogy a kávé íze mennyei lesz, de konkrétan az egész konyhában péksütemény illat száll majd, így az élmény elég extra lesz. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a fahéj számtalan egészségügyi előnnyel is járhat.
Cukor és tej sem kell már bele
Egyfelől a fahéj pont annyira fogja megédesíteni a kávét, hogy cukor már nem is kell bele, de simán elképzelhető, hogy még a tejet is el lehet majd hagyni. Ez azért szuper, mert így kiiktatunk egy nagy adag felesleges kalóriamennyiséget a napjainkból, szóval ez a fahéjas trükk akár a fogyásunk támogatója is lehet. Kutatások egyébként igazolták, hogy a fahéj jó hatással van az inzulinrezisztenciára, ami azt jelenti, hogy a szénhidráttartalmú ételek elfogyasztása után a vércukorszint kevésbé emelkedik azok esetében, akik rendszeresítik az étrendjükben a fahéjat.
A fahéj sok mindenre jó
Lisa Hayim dietetikus elmondása szerint ez mindenképpen jó hír a cukorbetegnek, de azoknak is, akik betegségtől függetlenül szeretnék csökkenteni a cukorfogyasztásukat. A fahéj a vércukorszint stabilizálásán túl remek gyulladáscsökkentő, emellett szerepet játszik a koleszterinszint csökkentésében, valamint a rákos megbetegedések, illetve a neurodegeneratív betegségek elkerülésében is. Ha pedig mindez nem volna elegendő, akkor fontos hozzátenni, remek mangán, kalcium, vas és K-vitamin forrás.