Ez az ital csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát

„A maximális hatást akkor érjük el, ha naponta kávét iszunk anélkül, hogy cukrot vagy akár édesítőszert adnánk hozzá. De a tej és a tejszín az italban nem volt hatással az eredményre – mondja az endokrinológus.

Azoknál, akik naponta egy csésze feketekávét ittak, tíz százalékkal kisebb volt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. Azoknál, akik cukrot adtak hozzá (legalább egy teáskanálnyit), a védőhatás a felére, öt százalékra csökkent. A mesterséges édesítőszerrel ízesített kávé körülbelül hét százalékkal csökkentette a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A tanulmány hatalmas: három tudományos közlemény, 34 év követési idő és közel 290 ezer résztvevő. Közülük több mint 13 ezernél végül cukorbetegséget diagnosztizáltak. A kávé egy szép módja lehet a betegség megelőzésének, ha rendszeresen, mértékkel és néhány egyéb szabály betartásával fogyasztjuk. A koffein csökkenti a cukorbetegséggel összefüggő gyulladást a szervezetben, és még abban is segít, hogy kevesebb súlyfelesleget szedjünk fel – írja az orvos.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.